Medarbetare

Mycket av det arbete som utförs i församlingen bedrivs på ideell basis, men det finns också en anställd pastor i församlingskretsen.

Sam Olofsgård                                                                                                                                                                                                    samjpg          Vem är jag? Känns som en fråga som många ställer sig själva i dagens samhälle då man försöker skapa sin egen identitet på Internet eller hur man väljer att visa sig och berätta om sig i olika sammanhang allt från skola, jobb, fritid och hemma.

Att jag själv svarar på denna fråga på detta sätt säger ju en del om vem jag är också. För jag vill ju framställa mig själv nu som en Pastor, som visserligen har bott ett tag i bygden men jobbat på annat håll, på ett sätt som berättar om att till mig kan ni komma och samtala med, lyssna på när jag predikar eller undervisar.
Som ni kan hälsa på när jag sitter på expeditionen i Annebergs Missionskyrka bland mina böcker, som ni får låna om ni vill.
Som ni kan bjuda hem eller besöka där jag bor med min fru och två söner (som snart har en syster) i Blankefall.
Det som ni kan samtala med mig om kan ju handla om livet och Gud men mina intressen genom åren har gått allt från bondgården jag växte upp på utanför Vetlanda till fotografering, byggnation, sågning, böcker, matlagning, datorer, musik, sång, kanot/ kajak, cykling och lite av varje.

Den mer allmänna informationen om mig själv är att jag fyller 34 den 29 juli och är ca 196 cm lång. Fast allt detta stämmer ju bara till viss del, i vissa sammanhang och under vissa tider.

Allt har ju ett slut förutom det som vi har och är i Gud, så ytterst och djupast vill jag att mitt svar på frågan: Vem är Jag? Ska vara att jag är ett Guds barn och i det finns det ingen större säkerhet eller trygghet än det som vi kan skapa i den värld vi lever i nu.

Så vilka vi är behöver mer än någonsin grunda sig i vilken relation vi har till vår Gud som är vår Far. Min mormor, som gick bort i slutet av förra året, hade en favoritpoet och psalm- författare och en av hennes psalmrader är välkänd för mig:
”Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara... ... samme Fader han dock bliver, och hans mål är blott det ena: barnets sanna väl allena.”
Psalm 248, Lina Sandell-Berg

E-post: sam@olofsgard.se